នៅថ្ងៃទី១៦ ខែមករា ឆ្នាំ២០២៤ អគ្គនាយកដ្ឋានការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ”ក.ប.ប” បានចុះត្រួតពិនិត្យនំចំណីអាហារនៅសាលាបឋមសិក្សាអនុវត្តន៍ ហ៊ុនសែន(កម្មវិធីសាលារៀនជំនាន់ថ្មី) ជួបជាមួយអ្នកលក់ដូរនំចំណីអាហារនៅក្នុងសាលារៀន ណែនាំពីនំចំណីអាហារណាដែលគួរលក់ និងមិនគួរលក់ ថែមទាំងបានណែនាំពីអនាម័យទុកដាក់នំចំណីអាហារឱ្យមានអនាម័យល្អ។ ក្រោយពីបានចុះណែនាំដល់អ្នកលក់ដូរនំចំណីអាហារនៅក្នុងសាលារៀនក៏បានជួបប្រជុំជាមួយសិស្សានុសិស្សនៅក្នុងសាលាប្រជុំធំ ណែនាំការស្វែងយល់ក្នុងការជ្រើសរើសនំចំណីអាហារដែលមានសុវត្ថិភាពដល់សិស្សានុសិស្សមានដូចជា៖
- សំបកវេចខ្ចប់ដែលមានស្លាកសញ្ញាត្រឹមត្រូវ ឈ្មោះ អាសយដ្ឋានអ្នកទទួលខុសត្រូវ គ្រឿងផ្សំ ពត៌មានអាហារូបត្ថម្ភ លក្ខខណ្ឌរក្សាទុក ប្រភពផលិតផល ទម្ងន់សុទ្ធ ថ្ងៃខែឆ្នាំផលិត ផុតកំណត់ប្រើប្រាស់ លេខឡូតិ៍ និងរបៀបប្រើប្រាស់។
- សូមបប្រុងប្រយ័ត្នចំពោះផលិតផល ប្រភេទម្ហូបអាហារដែឡអាចប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីហាមឃាត់ ស្រា ឬស្រាថ្នាំដែលគ្មានស្លាកសញ្ញា ប្រភពផលិតផល ការដាកតាំងលក់មិនមានលកក្ខណៈត្រឹមត្រូវ បន្លែ ផ្លែឈើស្រស់ដែលមានសំណល់ថ្នាំកសិកម្មលើសកម្រិត អំបិលគ្មានជាតិអ៊ីយ៉ូដ ប្រេង ឬខ្លាញ់ដែលប្រើប្រាស់ច្រើនដង និងម្ហូបអាហារដែលចម្អិនជ្រុល(ខ្លោច) អាចបង្កឱ្យមានជំងឺមហារីក
- សូមជៀសវាងការជ្រើសរើសផលិតផល កំពិត ឬប៉ោង ច្រែះស៊ី ហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ ម្ហូបអាហាររក្សាទុកខុសលក្ខខណ្ឌសីតុណ្ហភាព ផលិតផលក្លែងបន្លំគុណភាព(ស្ករស ស្ករអំពៅ ក្លែងបន្លំធ្វើជាស្ករត្នោត) តាំងលក់គ្មានអនាម័យ គ្មានស្លាកសញ្ញា ម្ហូបអាហារក្លែងក្លាយ(ឧទាហរណ៍ បង្គាស្រស់មានចាក់ចាហួយ)
បន្ទាប់ពីការណែនាំរបស់អគ្គនាយកដ្ឋានការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ”ក.ប.ប” សិស្សានុសិស្សបានចោទជាសំណួរមួយចំនួននូវអ្វីដែលគាត់ពុំទាន់បានយល់អំពីបញ្ហានំចំណីអាហារដែលគាត់កំពុងតែប្រើប្រាស់ និងនំចំណីអាហារដែលគាត់ឃើញគេលក់នៅទីផ្សារ បង្កឱ្យបរិយាកាសក្នុងសាលប្រជុំទាំងមូលសប្បាយរីករាយ និងទទួលបានចំណេះដឹងល្អជាច្រើន ដែលមានសំណួរចម្លើយជាច្រើនរវាងសិស្សានុសិស្ស និងអគ្គនាយកដ្ឋានការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ”ក.ប.ប”។ ក្រោយពេលសិស្សានុសិស្សបានយល់ច្បាស់អំពីនំចំណីអាហារដែលគួរបរិភោគ និងមិនគួរបរិភោគ សិស្សនឹងយកចំណេះដឹងនេះទៅប្រើប្រាស់ក្នុងជីវភាពប្រចាំថ្ងៃ ព្រមទាំងជួយផ្សំផ្សាយបន្តនូវអ្វីដែលគាត់បានដឹងបន្ទាប់ពីមួយប្រជុំនេះ។