ការធ្វើទឹកប្រទាលកន្ទុយក្រពើរសជាតិជូរ អែម

 

គ្រឿងផ្សំមានដូចជា៖
-ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ (9ខាំ)
-ក្រូចឆ្មារ(3ខាំ)
-ទឹកឃ្មុំ1ស្លាបព្រាបាយ
-ស្ករស 3ខាំ
-អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្លឹកតើយ

របៀបធ្វើ៖
1. ចិតប្រទាលកន្ទុយក្រពើឱ្យបានស្អាតល្អ រួចចិញ្ច្រាំវាឱ្យទៅជាចំណែកតូចៗល្មម បន្ទាប់មកត្រូវលាងទឹកឱ្យបានស្អាត
2. ដាក់ដាំទឹកឱ្យពុះ
3. យកស្លឹកតើយទៅដាក់ដាំឱ្យពុះ តិចឬច្រើនអាស្រ័យលើអ្នកចូលចិត្តក្លិនរបស់វា
4. យកទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកឃ្មុំ និងស្ករសទៅច្រោះជាមួយនឹងទឹកស្លឹកតើយដែលទើបនឹងពុះដើម្បីឱ្យរលាយសព្វ និងបានស្អាតល្អ
5. នៅពេលទឹកដែលយើងបានដាំពុះ ត្រូវបង់សាច់ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ និងគ្រឿងផ្សំដែលយើងបានច្រោះនោះចូល រួចកូរវាថ្មមៗឱ្យសព្វ
6. បន្ទាប់មកទៀត ដាំវាពុះម្ដងទៀតជាការស្រេច

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *